Bra att veta inför Ferrari-provkörningen

 

ferrari rattVad gäller egentligen? Här kan du läsa allt du behöver veta inför din provkörning av en sportbil – oavsett om det är en Ferrari, Lamborghini eller annan variant.

Informationen här nedanför är generell, men mer information om vad som gäller för just exakt den Ferrari-provkörning du är intresserad av, eller har köpt, hittar du genom att klicka på den röda knappen vid varje erbjudande.

Allmän information
Alla företag kräver körkort och total nykterhet av dig som förare. Självklart måste du även följa trafikregler och hastighetsbegränsningar.

All körning sker på allmän väg – ofta utvalda, slingriga landsvägar med lite trafik. På vissa orter ingår motorvägskörning. Under hela körningen följer en professionell instruktör med.

Åldersgräns?
18 år samt körkort för att köra Ferrari. För att åka med krävs ofta en ålder på minst 7 år, men det kan variera mellan olika upplevelser.
Speciell klädsel?

Nej, vanliga kläder.

Vad ska jag ha för skor?
Skor utan höga klackar. Gärna smala skor.

Hur många deltagare kan köra Ferrari?
Enbart en person kan köra eller sitta med i Ferrarin.

Åskådare då?
Åskådare är välkomna att följa körningen från start- och stopplats.

Tid på året?
Ofta är Ferrariupplevelserna endast tillgängliga under de varmare årstiderna – ofta vår till höst (april till oktober).

Väderberoende?
En del upplevelser är väderberoende och kan komma att ställas in med kort varsel beroende på vädret.

Självrisk på bilen?
Självrisken belastar arrangörens självrisk och betalas av skada av dig som kund. Självrisk ligger ofta runt 10 000-20 000 kr i de flesta fall (kan variera mellan upplevelser).

Försäkring för dig?
En försäkring för dig som deltagare i en upplevelse ingår alltid i själva upplevelsen. Du måste alltså inte teckna någon egen försäkring vid sidan av.