Köra Ferrari på bana

bankorning med supersportbil

Bankörning Ferrari 2 varv
★★★★☆

2 595 kr

Provkör en Ferrari 458 Italia på racingbana. Få körtips från professionella instruktörer innan du kör iväg. Denna upplevelse innebär 2 varv på motorbanan Ring Knutstorp i Kågeröd.

Banan ligger cirka 1,5 timme från Malmö, har en lång långsida och höjdskillnad vilket gör att du får känna på när det går upp och ner. Banan är 2070 meter lång och 12 meter bred.

bankorning med supersportbil 4 varv

Bankörning Ferrari 4 varv
★★★★★

3 395 kr

Testa en av supersportbilarna Ferrari 458 Italia eller Lamborghini Gallardo LP570 – 4 Superleggera på racingbanan Ring Knutstorp, 1.5 timme från Malmö.

Ferrari 458 Italia har en kraftfull V8-motor som snabbt får dig som älskar motorer, fart och action att smälta. Du får först en professionell genomgång av hur upplevelsen kommer gå till innan ni sätter er i bilarna.

4 varv på den 2070 meter långa banan. Körningen sker i grupp.

kor ferrari pa bana

Supercar Trackday 3 varv
★★★★☆

2 995 kr

Kör 3 varv på racingbanan Mantorp Park i Linköping (1868 meter) eller Gelleråsen i Karlskoga (2350 meter). Välj mellan att köra en Ferrari, Lamborghini eller McLaren.

Ferrarin är en Ferrari 488 GTB med V8 på 670hk och toppfart på 330 km/h. Accelererar 0-100 km/h på 3 sekunder.

Upplevelsen börjar med en teoretisk genomgång där du även får körtips från professionella instruktörer.

supercar road tour live it

Top Gear airfield 20 mil + bana
★★★★★

6 195 kr

Den lyxigaste av alla upplevelser! Upplev en halvdag där du får provköra några av de häftigaste sportbilarna i världen. Ni möts upp utanför Stockholm, får en teoretisk genomgång innan ni väljer vilken bil ni vill börja med.

Sedan följer en 10 mil lång körtur på allmänna vägar. Ni stannar då och då för att byta bil. Väl framme vid flygfältet får ni testa samtliga bilar i ett höghastighetstest och i slalombana (en bil).

7 bilar deltar, exempel på modeller är Ferrari 488 GTB, McLaren 540C, Porsche GT3 och Ford Mustang G3.

Ni avslutar med en road tour på 10 mil tillbaka. En upplevelse för livet.

Köra Ferrari på bana - en upplevelse för livet

Att köra Ferrari på bana är ett av de bästa sätten att snabbt få en upplevelse du sent kommer glömma. Du får känna på bilens hästkrafter i ett explosivt test som inte går att jämföra med en Ferrari-körning på allmän väg.

Banracing av en supersportbil är en populär upplevelse för bilälskaren. Ta plats bakom ratten, sätt dig till rätta och njut av en adrenalinstinn upplevelse med vrålande motorer och extrem kraft.

Så går det till att köra Ferrari på bana

Ofta kan du välja mellan flera olika supersportbilar, exempelvis Ferrari, McLaren, Lamborghini och Porsche. Ferrari-modellerna är ofta Ferrari 458 Italia eller Ferrari 488 GTB.

Du får en grundlig genomgång av bilen och körteknik innan du och din instruktör sätter er i bilen. Den professionella instruktören visar linjeval, bromspunkter och ger bra tips.

Hör motorn vråla och känn hur du trycks bakåt i sätet. Parera kurvorna och känn av banornas häftiga höjdskillnader.

Upplevelserna gäller för 1 person men åskådarplatser finns (glöm inte kameran!).